tips tegen keelpijn

3 tips tegen keelpijn

Keelpijn, het is iets waar we allemaal wel een keer mee te maken kunnen krijgen. Over het algemeen is een verkoudheidsvirus de oorzaak van deze keelpijn. Het zal enkele dagen in beslag nemen, maar deze verkoudheid gaat vanzelf over. Toch kun je tijdens deze periode behoorlijk last hebben van je keel. We kunnen ons goed voorstellen dat je op zoek bent naar manieren waarop je jouw keelpijn kunt verminderen. Daarom geven we in deze blog 3 tips tegen keelpijn. Deze tips zullen je helpen om je keelpijn te verminderen en het proces van herstel te versnellen. Lees snel verder als je wilt weten wat je kunt doen tegen jouw vervelende keelpijn.

Tip 1: blijf voldoende drinken

Je hebt het vast wel eens ervaren als je last hebt van keelpijn. Je keel voelt continu droog en geïrriteerd aan. Dit komt niet alleen door het virus, maar ook door het feit dat je vaker dan gemiddeld kucht en je keel schraapt. Dit irriteert de slijmvliezen van je keel. Een goede manier om de keelpijn die hierdoor ontstaat te verzachten is door voldoende te drinken. Water is altijd een aanrader, maar in tijden van keelpijn is water helemaal top. Tegelijkertijd kunnen we het ons voorstellen dat alleen wat je op een gegeven moment de keel uit komt. In dat geval kun je ook kiezen voor een thee of hoestdrank. Thee met honing wordt niet voor niets vaak gedronken als iemand last heeft van pijn in de keel.

Tip 2: een warm bad of douche

Wellicht heb je tijdens een verkoudheid wel eens gestoomd om er zo voor te zorgen dat het overmatige slijm in je neus en keel afneemt. Een warm bad of een warme douche kan ook goed helpen als je last hebt van pijn in je keel. De stoom zorgt er namelijk voor dat zowel je huid als je droge keel gehydrateerd wordt. Dit zorgt er tevens voor dat het slijm los komt. Heb je een bad in huis? In dat geval kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld pepermuntolie of eucalyptusolie in je bad te druppelen voor een extra effect.

Tip 3: voldoende rust

Vaak beschouwen we een verkoudheid niet als iets ergs. Waar we bij een griepje thuis blijven, werken we bij een verkoudheid vaak door. Natuurlijk is dit gewoon mogelijk, maar het is belangrijk om niet te vergeten dat het ook van groot belang is om voldoende rust te nemen als je last hebt van keelpijn. Continue pijn is vermoeiend. Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat voldoende rust nemen er voor zorgt dat je sneller van pijn in de keel en een verkoudheid af bent. Zorg er daarom voor dat je niet alleen tijdens de dag zelf voldoende rust neemt, maar ook dat je voldoende slaap krijgt. Genoeg slaap is een uitstekende manier om ziektes te bestrijden.