kurkuma capsules bijwerkingen

De mogelijke bijwerkingen van kurkuma capsules

Kurkuma is een specerij dat wordt gewonnen uit de curcuma longa plant. Het wordt ook wel indiase geelwortel genoemd en staat bekend om de ontstekingsremmende werking. Tegenwoordig zijn er veel kurkuma capsules verkrijgbaar. Maar wat kun je daar precies van verwachten?

Voordat je kurkuma als supplement gaat gebruiken, is het verstandig om je te verdiepen in de werking. Daarover hoor je veel gemengde geluiden. De kurkuma capsules hebben enkele voordelen, maar je moet ook zeker de kurkuma capsules bijwerkingen eerst lezen voordat je overweegt de capsules in te nemen. Ga dus eerst na wat voor jouw lichaam handig is om te doen.

De voordelen van kurkuma capsules

Zoals al aangegeven, is kurkuma een echte ontstekingsremmer. In kleine mate kan de wortel helpen om ontstekingen te bestrijden. Zo helpt het ook bij het verteren van vetten en is het bloedverdunnend. Hier moet je mee oppassen, maar als het voor jouw lichaam nuttig is kan het goed zijn voor je hart en bloedvaten. Ook als je verkouden bent of last hebt van allergie zoals hooikoorts kan het zijn dat kurkuma helpt.

De bijwerkingen

Ondanks de vele voordelen, zijn er ook kurkuma capsules bijwerkingen waar je rekening mee moet houden. Veel mensen krijgen bij het gebruiken van de capsules last van maag- en darmklachten. De spijsvertering verloopt minder prettig. Dit zijn nadelen op korte termijn, maar op het moment dat je de capsules voor een langere periode gebruikt kunnen er andere bijwerkingen opspelen.

Ook hoor je namelijk dat mensen na enkele weken last krijgen van een droge mond en allergische reacties. Het lijkt dan of de huid op een allergische manier op de kurkuma capsules reageert. Daarnaast is het ook voor je lever niet goed, daar kan het schade aan veroorzaken. Waar je ook mee op moet letten is het gebruik van de capsules als je in een hormoontherapie zit. Dit wordt door artsen afgeraden.