vitamine voor dikker haar

Deze vitamines zorgen voor dikker haar

Als je de reclames van de drogisten moet geloven kun je door de inname van vitamine voor dikker haar in een korte tijd een volle bos met gezond haar krijgen. Dat zijn voor een groot deel verkooppraatjes. Desalniettemin is het niet slecht om af en toe vitamine voor dikker haar te gebruiken. Je moet echter wel beseffen dat vitamine geen wondermiddel is. Vitamine kan slechts in zeldzame gevallen zorgen voor meer haargroei. De haren zelf zullen door vitamine beslist niet dikker worden. Vitamines kunnen er wel voor zorgen dat je haar er gezonder uit gaat zien.

MSM stimuleert dikker en voller haar

Vitamine voor dikker haar heeft vooral effect op de conditie van je haren. En niet alleen op de conditie van je haren, maar op je algehele conditie. Bekende vitamines waarvan wordt gezegd dat ze de conditie van het haar verbeteren zijn MSM en silica. Dat zijn vitamines die je ook binnen krijgt door het eten van rauw plantaardig voedsel. Ze zorgen voor een betere doorbloeding van de huid. MSM helpt daarnaast om collageen en keratine aan te maken, hulpstoffen die je haren in conditie houden. Het lijkt dan of je een dikkere haardos krijgt. MSM en silica zou je dus echt vitamine voor dikker haar kunnen noemen.

Biotine

Ook Biotine heeft niet rechtstreeks invloed op de haardos. Het is een stof die helpt om de opname van vet, koolhydraten en eiwit te bevorderen. Het zorgt er als het ware voor dat het lichaam de nuttige bouwstoffen optimaal uit het voedsel haalt. Daardoor verbetert de algehele conditie van de huid en dus ook die van het haar. Als je een tekort hebt aan Biotine ga je er minder gezond uitzien en dat is zichtbaar aan dof haar. Biotine heb je dus nodig, maar het gaat te ver om Biotine echt een vitamine voor dikker haar te noemen.

Visolie met Omega 3

Wie zich een klein beetje verdiept in de eigen gezondheid weet dat Omega 3 goed is voor het lichaam. Het is afkomstig uit visolie, maar kan ook worden gemaakt uit lijnzaad. Omega 3 werkt vooral op de vethuishouding van je lichaam en kan effect hebben op de hoogte van je cholesterol. Als je Omega 3 gaat gebruiken is dat zichtbaar aan de conditie van je huid en aan de glans van je haar. Toch is het ook bij dit product overdreven om het een specifiek vitamine voor dikker haar te noemen. Het draagt echter wel bij aan gezond haar.

Conclusie

Van vitamines in supplementen kan absoluut worden gezegd dat ze een positief effect hebben op je gezondheid. Als je beter gezond bent kun je dat zien aan de conditie van je haar, want dat wordt dan steviger en gaat meer glanzen. In de meeste gevallen is het echter een beetje ver gezocht om te spreken van vitamine voor dikker haar. Wie echt op zoek is naar producten om de haardos er dikker, gezonder en meer glanzend uit te laten zien kan beter op zoek gaan naar goede verzorgingsproducten voor het haar dan naar vitamine voor dikker haar.