magnesium tabletten werking

Dit is de werking van magnesium tabletten

Je hoort er steeds meer mensen over: magnesium tabletten. Zo zouden de tabletten onder andere kunnen helpen tegen vermoeidheid, menstruatie pijn, kramp in de spieren en stress. Voor veel mensen kan extra magnesium voordelen bieden. Bij sporters komt het innemen van magnesium pillen vaak voor. In dit artikel lees je meer over de magnesium tabletten werking. We zetten de werking, voordelen en bijwerkingen voor je op een rijtje om een beter beeld te krijgen van de magnesium tabletten.

De werking van magnesium

Magnesium komt van nature al voor in bepaalde producten. Denk aan noten, groente, volkoren graanproducten, vlees en melkproducten. In bijna elke maaltijd die je bereidt zit al magnesium. De tabletten kun je ondersteunend gebruiken, om de hoeveelheid magnesium in je lichaam aan te vullen. Magnesium doet als mineraal namelijk veel voor je lichaam.

Het mineraal helpt het lichaam op meerdere vlakken. Allereerst bij het opbouwen van spieren en botten. Bij het samentrekken en ontspannen van spieren en bloedvaten speelt magnesium ook een rol. Tevens is magnesium van belang voor het zenuwstelsel. Het mineraal is daarnaast belangrijk voor de energiehuishouding in elke lichaamscel. Je kan dus wel stellen dat heel je lichaam magnesium nodig heeft en dat het voor meerdere processen van belang is dat je genoeg magnesium in je lichaam hebt.

De voordelen van magnesium tabletten

Wil je magnesium tabletten gebruiken? Dan heeft dat meerdere voordelen. Veel mensen gebruiken magnesium voor sterkere botten en tanden of het opbouwen en ontspannen van spieren. Het helpt spieren bij het inspannen en het herstellen van een inspanning. Met genoeg magnesium in je lichaam kun je minder snel last krijgen van blessures. Magnesium ondersteunt de aanmaak van nieuwe cellen en weefsels en het opbouwen van eiwitten. Ook heeft het mineraal een positieve invloed op hersen- en zenuwfuncties. Je kunt je er beter door concentreren. Bovendien kan het ook bijdragen aan verminderde klachten bij menstruatie en zwangerschappen.

De bijwerkingen

Het grote voordeel van magnesium als supplement is dat er amper bijwerkingen zijn. Het kan dus over het algemeen geen kwaad om de magnesium tabletten in te nemen. Waar je wel op moet letten is de dosering. Neem per dag niet meer dan 250 milligram extra magnesium in. Op dat moment kun je namelijk wel te maken krijgen met bijwerkingen. Bij een magnesiumoverschot kun je namelijk last krijgen van je darmen. Die darmklachten kunnen resulteren in diarree. Hou dus rekening met de maximale dosering, dan blijf je vrij van klachten.