trillend ooglid vitamine

Een trillend ooglid door een tekort aan vitamine

Door bij een trillend ooglid vitamine B12 als supplement te gebruiken is er een kans dat het ooglid stopt met trillen, of dat het trillen minder erg wordt. Maar er zijn meer oorzaken van een trillend ooglid. Als je daar vaak last van hebt is het verstandig om een arts te bezoeken. Die kan onderzoek doen en beschikt over medicijnen om het trillen te laten stoppen. Het is dus niet zo dat bij een trillend ooglid vitamine gebruiken gegarandeerd zorgt dat je van de klachten af bent. Gelukkig is een trillend ooglid niet gevaarlijk, maar het is wel lastig.

Wanneer helpt bij een trillend ooglid vitamine B12?

Vermoeidheid is één van de oorzaken waardoor je een trillend ooglid kunt krijgen, net als stress. Er zijn echter meer oorzaken. Als je lange tijd ingespannen leest of naar een beeldscherm kijkt zonder beeldschermbril dan kan dit ook een trillend ooglid tot gevolg hebben. Er wordt ook beweerd dat een tekort aan magnesium het trillen kan triggeren. Dat extra magnesium het probleem oplost is echter nooit wetenschappelijk bewezen, in tegenstelling tot bij een trillend ooglid vitamine slikken. Als je denkt dat bij een trillend ooglid vitamine een rol speelt kun je er dus voor kiezen om een vitamine supplement te slikken.

Een trillend ooglid tot rust brengen

Behalve bij een trillend ooglid vitamine innemen zijn er nog meer trucs om het trillen te beëindigen. Omdat een trillend ooglid is een stress gerelateerde aandoening is, kun je als je erg druk bent tijdens het werk af en toe een pauze inlassen om de ogen rust te geven. Het helpt ook om op tijd naar bed te gaan en voldoende te slapen. Dat is ook een methode om de stress te verminderen. Wie in combinatie met het trillen droge ogen heeft kan ter verlichting oogdruppels gebruiken. Soms wil een lichte oogmassage ook helpen om het trillen te beëindigen.

Waarvoor is vitamine B12

Bij een trillend ooglid vitamine B12 innemen helpt niet alleen om het trillen tegen te gaan. Vitamine B12 werkt bij veel meer klachten zoals vermoeidheid, duizeligheid, geheugenverlies en haaruitval. Vitamine B12 helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen, die zorgen voor het transport van zuurstof. Vitamine B12 is ook goed voor het zenuwstelsel en zorgt ervoor dat je energiehuishouding beter op orde is. Toch kan vitamine B12 niet alle klachten verhelpen. Om dat voor elkaar te krijgen moet je minder stressvol gaan leven en voldoende rust nemen.