wat is detox thee

Wat is detox thee?

De term detox hoor je tegenwoordig vaak, maar wat is detox thee precies? In de winkels kom je steeds meer detox producten tegen. In de schappen liggen sappen, kuren en nog meer detoxerende producten. Om antwoord te geven op de vraag wat detox thee is moet worden ingegaan op de detox werking, op het ontgiften van je lichaam. Dat ontgiften houdt in dat je lichaam wordt ondersteund bij het afvoeren van afvalstoffen.

Volgens velen heeft dat aardig wat positieve lichamelijke gevolgen. Van een gezondere huid tot het kwijtraken van kilo’s, detox thee heeft een positieve invloed op het lichaam. In dit artikel lees je meer over de lichamelijke voordelen van detox thee en de soorten die er bestaan.

Waarom detox thee?

Detox thee helpt dus bij het ontgiften van je lichaam. De afvalstoffen kunnen sneller worden afgevoerd, waardoor je nieren en je lever beter kunnen functioneren. Het bloed wordt door de kruiden in de thee gezuiverd. Je hoort vaak dat het drinken van detox thee kan resulteren in een gezonde huid en het krijgen van meer energie gedurende de dag. Ook kun je de thee gebruiken om kilo’s kwijt te raken.

Afvallen met detox thee

Wat veel mensen aanspreekt in detox thee, is de mogelijkheid om gewicht kwijt te raken. Je lichaam wordt door de thee beter gereinigd en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Toch is het de vraag of de thee op zichzelf zorgt voor gewichtsverlies. Met het drinken van detox thee is het niet zo dat je een wondermiddel in handen hebt.

Als je op het gebied van voeding gezonde keuzes maakt en zorgt voor veel lichaamsbeweging kan de thee een ondersteunende rol spelen. Het geeft dan dat extra zetje in de rug om kilo’s kwijt te raken. Dit is vooral het geval als je de detox thee als vervanger gebruikt voor andere dranken waar meer suiker in zit. Op het moment dat je met de thee andere dranken laat staan waar veel conserveermiddelen, suikers en toegevoegde stoffen in zitten, kan het een positieve werking hebben.

Soorten detox thee

In niet elke detox thee zitten dezelfde ingrediënten. Het is erg verschillend wat er allemaal in de thee wordt gedaan. In de meeste gevallen is het een mengsel van meerdere natuurlijke en bloedzuiverende kruiden. Je kunt denken aan venkelzaad, brandnetel, paardenbloem, gember, mariadistel en soms ook kurkuma. Soms worden er ook andere kruiden aan toegevoegd om de smaak te verbeteren. De ingrediënten verschillen per soort detox thee. Daardoor kun je een eigen voorkeur ontwikkelen. Kijk welke ingrediënten je lekker vindt en waarvan de werking je goed bevalt.