tarwegraspoeder

Wat is tarwegraspoeder en waarvoor kun je het gebruiken?

Tarwegraspoeder wordt gemaakt door tarwegras te drogen. Als vers gras en in poedervorm kan het worden gebruikt om er drankjes van te maken. De drankjes hebben een wat zoete smaakt. Als je het voor het eerst ziet valt vooral de felle groene kleur op. Het sap is te koop in steeds meer trendy sapbars, maar je kunt het thuis ook gemakkelijk maken. Sap van tarwegraspoeder is niet alleen een hip drankje, maar bij dagelijks gebruik heeft het ook eigenschappen die goed zijn voor het lichaam. Met name het immuunsysteem zou beter presteren.

Wat is tarwegras?

Tarwegras is een product dat in de hele wereld kan groeien. Het gras is bestand tegen allerlei weersomstandigheden, waaronder extreme kou en hitte. Ondanks dat de drankjes met tarwegras nu in allerlei trendy gelegenheden wordt aangeboden, wordt het al ruim 90 jaar gedronken vanwege de positieve effecten op de gezondheid. Het sap kan worden gemaakt van vers gras, tarwegraspoeder en van ijsblokjes met het gras. Het sap bevat vooral veel chlorofyl, wat verantwoordelijk is voor de felle groene kleur. Daarnaast zitten er vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en nog een aantal andere hulpstoffen in. Tarwe sap kan veilig worden gedronken door mensen met een glutenallergie.

Goed voor de spijsvertering

Wie elke dag een glas sap van tarwegraspoeder drinkt zal merken dat zijn spijsvertering verbetert. Dat is de reden waarom veel mensen besluiten om het product te gebruiken. Minder rechtstreeks te merken is, dat het sap ook helpt om een verhoogde bloeddruk te verlagen, dat het bloed wordt gezuiverd van metalen, dat het zorgt voor verbetering van het immuunsysteem en het reduceren van de pijn die door jicht wordt veroorzaakt. Deze werking is niet gebaseerd op geruchten, maar aangetoond in wetenschappelijk onderzoek. Uit dat onderzoek blijkt ook dat het sap van tarwegras de activiteit van tumoren verlaagt, darmzweren verhelpt en een rol speelt bij het voorkomen van ouderdomsdiabetes.

Tarwegraspoeder stimuleert het immuunsysteem

Het immuunsysteem is een complex mechanisme in het menselijk lichaam, dat stoffen die een bedreiging vormen voor het lichaam kan identificeren. Het totale immuunsysteem bestaat uit een samenspel van allerlei processen, die een keten van acties in werking brengen. Het is van het grootste belang dat de communicatie tussen al die acties correct verloopt. Zodra één actie zijn informatie niet kan doorgeven is er al kans op een ernstige aandoening. In 2013 is wetenschappelijk bewezen dat tarwegraspoeder een aantoonbaar positief effect heeft op de communicatie tussen de verschillende processen in het immuunsysteem.

Positief effect op ernstige aandoeningen

Naast de opmerkelijke effecten van tarwegraspoeder op het immuunsysteem zijn er diverse veelbelovende studies naar het effect van het poeder op andere ernstige ziekten. Het is inmiddels duidelijk dat tarwegraspoeder de snelheid waarmee de ziekte van Alzheimer zich ontwikkelt zou kunnen vertragen. Ook is aangetoond dat de effecten van chemotherapie minder ernstig zijn bij het gebruik van het sap van tarwegras. Dat komt doordat de hoeveelheid schadelijke stoffen die na een chemo in het bloed terecht komen na toediening van het sap van tarwegras een aantoonbaar stuk lager zijn.