masker tegen puistjes

Zo helpt een masker tegen puistjes

Puistjes zijn vervelend. Daar zullen we het allemaal over eens zijn. Tijdens de puberteit zijn puistjes op hun heftigst, maar ook als volwassene kun je nog geregeld te maken krijgen met een puistje hier en daar. Het liefst willen we er zo snel mogelijk van af. Maar er zijn ook stappen die je kunt ondernemen om de kans op puistjes te verkleinen. Dit is helemaal een aanrader als je beschikt over een ietwat vettigere huid waarbij de kans op de vorming van puistjes groter is. Een masker tegen puistjes is in dit soort gevallen een goed idee. In deze blog laten we je zien wat een masker tegen puistjes voor je kan betekenen en hoe dit middel je exact helpt.

Wat is een masker tegen puistjes?

De naam zegt het eigenlijk al: hierbij gaat het om een masker dat als voornaamste doel heeft om puistjes te voorkomen dan wel de heftigheid van puistjes te verminderen als ze er al zijn. Dit soort maskers, afhankelijk van de middelen die ze bevatten, hebben over het algemeen een diep reinigende en ontstekingsremmende werking. Ideaal voor je huid, dus. Dit is perfect voor mensen die van nature gevoeliger zijn voor acne dan anderen. Dit komt omdat de huid van deze mensen vettig is, gevoeliger is voor ontstekingen en overmatig talg produceert. Zowel je genen als je hormonale huishouding kan hierop van invloed zijn, net als de voeding die je tot je neemt en je algehele leefstijl.

Hoe vaak maak je gebruik van een masker tegen puistjes?

Een masker tegen puistjes kan dus een goede preventieve werking hebben tegen puistjes. Maar hoe vaak kun je het beste gebruik maken hiervan? Dit zal afhangen van de conditie waarin je huid verkeert. Als er sprake is van puistjes, kun je een masker tegen puistjes om de dag toepassen. Is er nog geen sprake van puistjes en wil je het masker preventief inzetten, dan is één keer per week over het algemeen voldoende. Het masker kan sterker toegepast worden op delen van je gezicht waar acne zich vaker vormt.

Welke soorten maskers tegen puistjes zijn er?

Er zijn meerdere maskers tegen puistjes verkrijgbaar. Het is belangrijk om goed naar de ingrediënten te kijken, zodat je een masker vindt dat exact aansluit op jouw huid en de problemen die je hebt hiermee. Zo is een charcoal masker tegen puistjes uitstekend tegen overtollig talg en het verkleinen van grotere poriën. Een masker van klei verheldert de huid en kalmeert het. Je kunt ook kiezen voor een masker tegen puistjes met salicylzuur. Deze stof verwijdert dode huidcellen, droogt puistjes uit en pakt bacteriën aan. Een goede optie als je dus al last hebt van puistjes.